O nama

>O nama
O nama2018-04-21T13:23:24+02:00

BTF –  Balkan Tube Fest je festival posvećen fanovima YouTube kulture i najpopularnijim Youtuberima na ovim prostorima.

YouTube zajednica je poslednjih nekoliko godina u ogromnom porastu, a popularnost koju pojedini autori imaju meri se i stotinama hiljada subscribera. Posebno veliku gledanost i popularnost ima YouTube zajednica Balkana, sa milionskim pregledima video klipova.

BTF predstavlja direktan susret Youtube zvezda sa ovih prostora i njihovih fanova, kao i svojevrsnu reviju najboljih klipova u protekloj sezoni. Ovaj festival je regionalnog karaktera, te spaja mlade sa prostora nekadašnje Jugoslavije i prikazuje da nacionalnost i vera ne treba da sprečavaju ljude da rade zajedno stvari koje vole.

Prva tri festivala održana su u Beogradu, 24. oktobra 2015. godine, 1-2. oktobra 2016. i 24-25. juna 2017. godine, a ukupno je u Sava Centru tokom ova tri Balkan Tube Festa bilo 30.000 ljudi.

Nakon toga, u 25-26. novembra 2017. BTF je održan u Sarajevu, a Dom mladih oba dana bio je ispunjen do poslednjeg mesta. Sada, Balkan Tube Fest nastavlja svoju turneju – 28-29. aprila 2018. u Banja Luci, u hali Borik.

Program BTF-a odvija se uporedo na velikoj i maloj bini, gde se održavaju predavanja i paneli, kao i na sporednim binama, gde se organizuju meet and greet Youtubera sa fanovima, razni izazovi i takmičenja.

Snimci, klipovi i izveštaji sa festivala pregledani su desetinama miliona puta. A ovo je tek početak!

Na otvaranju festivala pravi se najveći #fantaselfi

Pogledajte kako je bilo u Sava Centru 2017.

Super smo se proveli i 2016. godine.

A kako je bilo na prvom Balkan Tube Festu pogledajte u videu: